Wednesday 25 March 2009
Annie Leibovitz
Annie Leibovitz är en av världens mest kända fotografer. Hon började på Rolling Stone på 70-talet där Mary Shanahan var ad. Mary säger att hon av Annie lärde sig enormt mycket om fotografi och att förstå vad som gör en bra bild. Annie Leibovitz hängde med Rolling Stones på deras vilda turnéer och hon tog det ikoniska fotot på John Lennon och Yoko Ono bara timmarna innan han dog. Allt detta berättar hon om i boken At Work från förra året (omslagsdesign Ruth Ansel).
Annie Leibovitz gick så småningom vidare till Vanity Fair där hon med större budgetar kunde utveckla sin dramatiserade porträttstil ännu mer. Hon är fortfarande Vanity Fair’s husfotograf och tar bilder på presidenter, Hollywoodkändisar och engelska kungahuset. Bland annat.
I en dokumentär om Annie Leibovitz berättar hon att hon såg art directorn Bea Feitler (ad på Rolling Stones, Harper’s Bazaar och Ms) som sin mentor. Det var precis när vi själva hade börjat fundera över mentorskap och vad det kan ha för betydelse. Bea Feitler dog väldigt ung, men det var när vi letade information om henne som vi upptäckte hennes partner Ruth Ansel som fortfarande är i livet och som vi ska träffa på fredag.
Tack Annie!

Posted by: 22:57

Categories: Bea Feitler, Fotografi, Harper's Bazaar, Mary Shanahan, Ruth Ansel, Vanity Fair

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

NEWSLETTER

ARCHIVE

CATEGORIES


TAGS