Friday 27 March 2009
Extraknäck

Maira Kalman berättar att hon försöker sluta köpa böcker ibland. Åtminstone i en vecka. Hon bor nära Strand och är där nästan varje dag. Hon har bokhyllor i varje rum, i sovrummet finns en sektion med böcker på språk hon inte kan läsa, i hallen en gång med enbart konst och design. Nere i ateljén som ligger i samma hus finns det ännu mer och på arbetsbordet ligger en svensk kokbok från 50-talet som hon använder som referens till en illustration om bakverk. Hon säger att hon behöver någon som hjälper henne att sortera alla böckerna “Det kanske ni kan göra?” “JAA!” svarar vi i en mun.

Posted by: 22:40

Categories: Arbete, Maira Kalman

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

NEWSLETTER

ARCHIVE

CATEGORIES


TAGS