Tuesday 24 March 2009
I underjorden


I en källarhåla på Lower East håller Dexter Sinister (betyder vänsterhänt) till. Taxichauffören tyckte att ingången såg väldigt creepy ut och sa att han skulle vända hem till Sverige om han var vi. När vi vågat oss ner för trappan träffade vi David Reinfurt, ena halvan av studion Dexter Sinister. Förutom sina designuppdrag ger de också ut egna publikationer och på lördagar förvandlas lokalen till en bokhandel. De arbetar alltså lite i Muriel Coopers anda, och det är anledningen till att David har intresserat sig så mycket för MIT Press. Han berättade att Muriel var väldigt stor under sin livstid men inte är lika välkänd i USA numera. Intresset för hans arbete har varit stort. Han har hållit ett tiotal föreläsningar i Europa och USA och hans publikation “This stands as a sketch for the future” har laddats tusentals gånger från deras hemsida. Vi frågade David om han hade planer på att göra en bok om Muriel Cooper eller om han tycker att det mediet skulle vara ett för traditionellt sätt att presentera hennes arbeten på? Muriels designintresse var ju mer processorienterat och handlade om hur teknik skulle kunna användas och förenkla för den som använde sig av den. Skulle det influera vilken slags bok han ville göra? Han svarade att han nog tänkte sig en “vanlig” monografi för det är ett bra sätt att placera in en person i historien. Han tipsade oss också om att träffa Lisa Strausfeld som tidigare varit elev på MIT och nu jobbar på Pentagram. Lisa har döpt sin dotter till Muriel.

Posted by: 00:54

Categories: Muriel Cooper

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

NEWSLETTER

ARCHIVE

CATEGORIES


TAGS