Monday 23 March 2009
Muriels måndag

I morgon är det Muriel Coopers dag. Hon var en pionjär inom digitala medier och drev the Visible Language Workshop på MIT Media Lab. Hon lever inte längre men imorgon ska vi träffa David Reinfurt, grafisk formgivare som tillsammans med Stuart Bailey driver Dexter Sinister. David vet allt om hennes arbeten och vi ska träffa honom i hans studio i Chinatown. Muriel Cooper förstod att datorernas genomslag skulle förändra formgivarens roll i grunden, från att enbart formge färdig information, till att även vara delaktig i att skapa och sprida den. Det känns som att hon fick rätt. Om datorer sa hon såhär: “For the expert, the machine could be an intern. For the novis, the machine could be a teacher”. Det var klokt sagt tycker vi.

Posted by: 00:21

Categories: Muriel Cooper

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

NEWSLETTER

ARCHIVE

CATEGORIES


TAGS