Friday 16 October 2009
Diane ArbusEn annan mästerlig fotograf som Ruth Ansel arbetat med är Diane Arbus. Överst ett av hennes självporträtt där hon håller sin dotter. I filmklippet nedan berättar kanske samma dotter om sin mamma, ett år efter Arbus död 1971. Hon berättar bland annat om hur Arbus hade en japansk student som beundrade henne så mycket, men tyvärr inte förstod ett ord av vad hon sa och därför spelade in alla hennes föreläsningar för att få dem översatta. Hans inspelningar av hennes ord kunde sedan användas till en bok; Revelations formgiven av Yolanda Cuomo. Eftervärlden får vara tacksamma för att det finns hängivna studenter.

Posted by: 09:01

Categories: Diane Arbus, Fotografi, Ladies, Ruth Ansel, Yolanda Cuomo

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

NEWSLETTER

ARCHIVE

CATEGORIES


TAGS