Sunday 11 October 2009
Vi presenterar vår panel: Anna Thurfjell


Anna Thurfjell har varit verksam som art director sedan 2000. En stor del av den tiden har hon varit formchef på Svenska Dagbladet och just nu är hon extra aktuell med redesignen av tidningen. Hon kallar SvD för en 125 år gammal dam och redan 2004 var hon ansvarig för att göra om henne från broadsheetformat till tabloid. En redesign som fick priserna att regna över den unga damen Thurfjell. Om årets omarbetning säger Anna Thurfjell att man betonat skillnaden mellan vardag och helg. Man har tagit fram ett nytt typsnitt, Sueca, tillsammans med Feliciano Type Foundry. Vi tror att Anna Thurfjell kan ha en del att berätta om formgivningens betydelse för dagstidningar och vilken ställning helgbilagorna har fått i striden om läsarna.

Posted by: 20:24

Categories: Anna Thurfjell, Ladies, Panelen

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

NEWSLETTER

ARCHIVE

CATEGORIES


TAGS