Thursday 17 June 2010
Återträff med Maira Kalman


Maira Kalman är liksom vi intresserade av döden och varje dag börjar hon med att läsa dödsannonserna, ”ett känslomässigt sätt att börja dagen på”. Vi har med oss Annas pepparkakor i ljusblå plåtburk och Maira bjuder på te i prickiga koppar som man kan föreställa sig har stått modell i någon illustration. Har man sett Mairas bilder ser allt i hennes fantastiska hem illustrerat ut. Vi frågar Maira om feminism och hon säger att hon anser anser att feminism och andra världskriget är de två viktigaste händelserna i världshistorien. ”Feminism–Good. Second World War–Bad”, känner hon sig nödgad att tillägga.

Vi pratar också om pengar, musik, böcker och äktenskap eftersom det är våra favoritämnen i livet. Förutom döden då. En av oss börjat gråta häftigt vid ett tillfälle. Vi ser det som ett känslosamt sätt att avrunda en intervju på. Liksom förra gången går vi ner i Mairas ateljé en trappa ner. Det känns som att vi varit på besök inuti någon av Mairas böcker.

Posted by: 05:14

Categories: Döden, Maira Kalman

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

NEWSLETTER

ARCHIVE

CATEGORIES


TAGS