Thursday 24 June 2010
Bedford Brunch

Vi har en dag ledigt. Då passar vi på att äta och strolla på loppisar. Överallt hittar vi skivomslag som med största sannolikhet är formgivna av Paula Scher. På 70-talet är formgivarens namn sällan angivet men vi har lärt oss känna igen dom. Hon gjorde över 150 skivomslag om året när hon var på CBS Records. 150 stycken – hur många blir det i veckan? What’s the maths on that?


We bet den här är gjord av Paula…

Omslagsillustrationen längst ner till the Nutcracker är gjord av en Cliff Condak, vi gissar att han är eller var gift med en viss Henrietta Condak (vi älskar detektivarbete). Henrietta Condak är en kvinna vars namn har dykt upp flera gånger under det här projektet. Hon jobbade liksom Carin Goldberg och Paula Scher på CBS och båda beskriver de henne som en föregångare och mentor. Numera bor hon i en lada utanför New York och ber alla som kontaktar henne om hennes tidigare yrkesliv att dra åt helvete. ”She got burnt by the industry” berättar Paula när vi är i Oslo och uppmanar oss att göra en bok om henne. ”Men om hon vägrar prata med någon…” säger vi. ”Gör den ändå!” menar Paula. Vi blir väldigt nyfikna på denna Henrietta.

Posted by: 20:05 1 comment

Categories: Carin Goldberg, Henrietta Condak, Paula Scher

Comments

 • Li says:

  Åh, vad jag gillar er!

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *


  *

  NEWSLETTER

  ARCHIVE

  CATEGORIES


  TAGS