Thursday 2 June 2011
Marcia Tucker

Marcia Tucker var Whitneys första kvinnliga curator. I en film vi såg igår, Women–Art–Revolution, ger hon ett bra tips på hur man löneförhandlar. När hon fick reda på att hon tjänade mindre än sin manliga kollega gick hon till sin chef för att fråga hur det kom sig. ”Och han sa ‘budgeten, budgeten, budgeten’. Och jag sa The New York Times, The Daily News, The New York Post.” Hon fick löneförhöjning. Denna roliga kvinna (”humor är vårt enskilt mest subversiva vapen”) jobbade ibland som stand uppare och rykten gick att hon var en Guerilla Girl.
I december 1977, när hon var 37 år gammal, fick hon sparken från Whitney, strax efter nyår hade hon startat New Museum of Contemporary Art.

Posted by: 23:18

Categories: Ladies, Pengar

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

NEWSLETTER

ARCHIVE

CATEGORIES


TAGS