Wednesday 10 August 2011
Ett bröst i taget

Det kommer ett paket på posten från Brigitte Woischnik som är curator till den retrospektiva utställning med Lillian Bassman och Paul Himmel som visats i Hamburg. Med i paketet finns en filmad intervju med paret Himmel-Bassman. De håller varandra i handen och har matchande outfits, förmodligen världens snyggast klädda 90-åriga par.
Lillian berättar om perioden då hon kallades ”the queen of lingerie”. Eftersom det var strängt förbjudet att visa båda brösten så fotade hon alla sina modeller i profil.
Om bilden nedan berättar Lillian att modellen var så full att dom var tvungna att vända bort ansiktet på henne. ”Vi hade ätit lunch i Paris och druckit en hel del … men ingen behövde fota mitt ansikte.”

Posted by: 12:21

Categories: Fotografi, Lillian Bassman, Mode

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

NEWSLETTER

ARCHIVE

CATEGORIES


TAGS