Tuesday 30 August 2011
Så lika så olika – tankekedjanNär vi ser den här tvättmedelskampanjen kan vi inte tänka på något annat än Alexander McQueens installation som gick att se på The Met under våren, där ballerinan Shalom Harlow får sin vita klänning nedsprutad med färg av två industrirobotar (scrolla ner till No.13), på ett sätt som får oss att associera till någonting fruktansvärt, McQueens verk i sin tur är inspirerat av konstnären Rebecca Horns sprutkonstverk (spola fram till 3.30) Les Amantes, som får oss att tänka på Magrittes finfina bild med samma namn, som återigen får oss att tänka på McQueen och hans kollektion Joan inspirerad av en brinnande Jeanne d’Arc, vilket får oss att tänka på Massimo Vignelli som sa att Jeanne d’Arc var världshistoriens mest inspirerande kvinna, vilket vi håller med om.

Posted by: 12:50

Categories: Alexander McQueen, Fotografi, Mode

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

NEWSLETTER

ARCHIVE

CATEGORIES


TAGS