Friday 2 December 2011
Krisboken

Pilgrimage heter boken som blev till när Annie Leibovitz försökte rädda sig efter den mardrömsperiod som höll på att knäcka henne för några år sedan, och där både hennes ekonomi och hela livsverk stod på spel. Hon tog med sin kamera och sin familj och begav sig ut på pilgrimsresa till platser hon länge drömt om att besöka, och vandrade i spåren av bland andra Virginia Woolf, Henri David Thoreau, Julia Margret Cameron och Emily Dickinson. Trots att boken inte innehåller bilder på människor så har hon ändå lyckats skapa en serie porträtt.
Störst intryck gjorde Georgia O’Keeffes spartanska hem i New Mexico där konstnären levde ensam och arbetade i många år, ett hem som bevarats mer eller mindre intakt.
Pastellkritor och bevarat skelett av en skallerorm från Georgia O’Keeffes hem i New Mexico. Foto: Annie Leibovitz.

Posted by: 08:58

Categories: Annie Leibovitz, Fotografi

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

NEWSLETTER

ARCHIVE

CATEGORIES


TAGS