Sunday 11 December 2011
Smart, Michael!

Mary Shanahan, 1980. Foto: David Michael Kennedy
År 1980 bestämde sig fotografen David Michael Kennedy för att byta inriktning i sin karriär, han ville få in en fot i musikbranschen och börja fota skivomslag. Att gå runt och visa sin portfolio för olika skivbolag trodde han inte skulle generera några jobb, så istället kontaktade han tidningarna Art Direction och Communication Arts och sålde in en fotoserie med namnet ”The Most Important Art Directors in the Music Industry Today”. De nappade på idén och Michael kontaktade alla art directors han nånsin velat arbeta för. Alla tackade naturligtvis ja, smickrade över att bli porträtterade som sin tids viktigaste art directors. Inom några veckor rullade musikjobben in till David Michael Kennedy.
Paula Scher, 1980. Foto: David Michael Kennedy
Henrietta Condak, 1980. Foto: David Michael Kennedy

Posted by: 14:31

Categories: Fotografi, Henrietta Condak, Mary Shanahan, Paula Scher

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

NEWSLETTER

ARCHIVE

CATEGORIES


TAGS