Monday 6 August 2012
Sisterhood

Vid OS 1992 vann etiopiskan Derartu Tutu guldet i långdistanslöpning, ett stort ögonblick eftersom hon inte bara var Etiopiens, utan också Afrikas första kvinnliga guldmedaljör. Hela loppet var en jämn kamp mellan henne och sydafrikanskan Elana Meyer men på sista varvet drog Derartu Tutu ifrån och vann. På mållinjen väntade hon in sin motståndare, de fattade varandras händer och sprang därefter tillsammans över mållinjen som en symbol för ett enat Afrika. (Ok, vi grinar när vi skriver det här inlägget.)

Denna och många andra OS bilder finns att se på Fotografiskas utställning ePic Moments. Vill du höra fler berättelser om kvinnokamp och löpning lyssna på nya programserien Upploppet i P1. Där får du också veta varför löpning är en lika viktigt demokratisk rättighet som kvinnors rätt att rösta.

Posted by: 13:51

Categories: Radio, Romantik, Sport

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

NEWSLETTER

ARCHIVE

CATEGORIES


TAGS