Wednesday 14 November 2012
Låt oss presentera: Anders Wester

Vi hade väl knappt jobbat ett halvår när vi upptäckte och belägrade ett arkivskåp hos en pappersleverantör utanför stan. I arkivet låg några årsrapporter för Proventus som gjorde oss eld och lågor. Tänk att design kunde vara såhär; intelligent, estetisk, kreativ och kul på en och samma gång. Vi sorterade raskt in det vi såg i vårt gemensamma intellektuella bibliotek som var under uppbyggnad. Så här ville vi arbeta!


Många år senare lärde vi känna upphovsmannen till årsrapporterna som idag kostar en förmögenhet; art director Anders Wester. Vi fick veta att en av våra största inspirationskällor John Melin hade varit Anders läromästare, och vi möttes i ett samtal om hur betydande det är att få kunskap av människorna man beundrar. Det här var strax innan vi skulle åka till New York första gången och det visade sig att vi hade en gemensam idol i Ruth Ansel som Anders träffat en gång på 60-talet när hon var på besök i Malmö. Han hjälpte oss med pusselbitar i vår research, och gav oss fri tillgång till sitt bibliotek (= gigantiskt). Genom vårt möte i Stockholm sammanfördes också Anders och Ruth igen och alla cirklar slöts.


Anders Wester kallar sig helst för Hall of Femmes spin-doctor och har varit en av våra viktigaste inspiratörer och samtalsparter sedan starten 2009. När vi tänkt litet, har han tänkt stort, när vi tänkt stort har han tänkt att Hall of Femmes ska bli en del av FN.


Eftersom Anders är en av Sveriges hemligaste människor, har vi själva fått räkna ut vad han gjort för jobb, men så här lät motiveringen när han blev invald i Platinaakademien. Håll också utkik efter Judiska Teaterns och Jarla Partilagers affischer och kataloger. En säker investering inför pensionen om du frågar oss.

Anders Wester och dottern Bertha på Hall of Femmes release, 2010.

Posted by: 13:32

Categories: Uncategorized

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

NEWSLETTER

ARCHIVE

CATEGORIES


TAGS