Sunday 4 November 2012
Typsnittsval

Om några dagar är det val i USA och vi har inte skrivit någonting om valkampanjerna.


I den förra valkampanjen använde Obama Gotham, ursprungligen tecknat som ett nytt, maskulint, fräscht typsnitt för herrtidningen GQ. Att Obamas valde Gotham som kampanjtypsnitt bidrog helt säkert till dess enorma popularitet. Bara i vårt yrkesliv kan vi räkna till minst tre uppdragsgivare som använder Gotham som hustypsnitt, för att inte tala om alla killar vi förknippar med typsnittet.

I årets kampanj utökades Gotham med retro Revolution Gotham och en serifversion av Gotham.Mitt Romney i sin tur, använder också ett gammalt herrtidningstypsnitt, Mercury och Hall of Femmes egna hustypsnitt Whitney.

Det ska erkännas att det känns tungt att se två av våra favorittypsnitt användas i det här sammanhanget, men å andra sidan gläds vi med valets stora vinnare H&FJ som tecknat samtliga typsnitt. Vi kommer också osökt att tänka på namnet på en föreläsningsserie av Roger Black: World domination through type.

Posted by: 15:19

Categories: Typografi

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

NEWSLETTER

ARCHIVE

CATEGORIES


TAGS