Sunday 6 February 2011
Art director – ett kvinnodominerat låglöneyrke

Att vara art director kommer i framtiden förmodligen att vara ett kvinnoyrke eftersom de yngre kvinnorna är i majoritet på utbildningarna. Kanske kommer då art director att bli det nya bibliotekarie. När yrket femininiserades för tjugo år sedan tappade det i status och lönerna sjönk.

Om designbranschen blir överbefolkad av kvinnor måste männen hitta på något annat att göra; kanske hantverka, köra lastbil eller rörmoka, tre exempel på traditionella mansyrken som kvinnor än så länge inte intresserar sig för enligt statistiken.

Tills vidare kan vi tipsa om en bra snickarblogg, (skriven av en kvinna).

Posted by: 09:35

Categories: Pengar

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

NEWSLETTER

ARCHIVE

CATEGORIES


TAGS