Sunday 7 August 2011
Tio frågor till Gloria SteinemHär talar feministikonen Gloria Steinem, nu 77 år, om tredje vågens feminism, sitt utseende och om hur hennes karriär blev lidande av hennes insiderreportage från en Playboyklubb (som senare blev filmen A bunny’s tale med Kirstie Alley i huvudrollen). I textversionen av intervjun säger hon även att kvinnor till skillnad från män blir mer aktivister ju äldre de blir – själv blev hon blev känd som feminist först när hon närmade sig 40. Gloria Steinem startade 1972 tidningen Ms. tillsammans med Letty Cotty Pogrebin, med Bea Feitler som ad. Läs även intervjun i Interview och titta på Mikael Janssons snygga porträtt av henne.


Ms, 1973. Art direction: Bea Feitler
Här kan man om man anstränger sig se fler omslag på väggen bakom Ms Steinem.

Posted by: 18:30

Categories: Gloria Steinem

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

NEWSLETTER

ARCHIVE

CATEGORIES


TAGS