Friday 26 August 2011
Världens vackraste böcker

Igår kom ett paket till oss med två böcker som är så fina och avancerat konstruerade att man vill ha handskar på sig när man tar i dom. Böckerna ingår i Typotron serien och är formgivna av typografen och formgivaren Roland Stieger. Roland är lärling till Jost Hucholi och verksam i den lilla staden St Gallen som blivit ett centrum för innovativ bokformgivning. Eller som Jost själv sa på en föreläsning på AIGA för ett par månader sedan, ”för mig är det ofattbart att folk i New York känner till oss, ingen i min hemstad vet vem jag är eller vad vi gör”. Med avstamp och möjligen i opposition med den stränga schweiziska traditionen lyckas det här nya gardet skapa något som känns hantverksmässigt och tekniskt virtuost (dock utan att vara det minsta virtuosa, om ni förstår vad vi menar).
Det känns inte bara modernt – det känns som framtiden.
Typotron no 27 och 28. Formgivning: Roland Stieger.

Posted by: 08:14

Categories: Böcker, Fina saker

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

NEWSLETTER

ARCHIVE

CATEGORIES


TAGS